> DE NAAM DUBBELZES

> HOE HET BEGON
Lees het interview
dat in het tijdschrift
“Vertel eens”
verscheen in 2008.

> SAMENWERKING

over Dubbelzes

Dubbelzes uitgeverij ontwikkelt samen met deskundigen en specialisten uit het werkveld breed inzetbare educatieve kaartspellen.

Dubbelzes is een zelfstandige onafhankelijke uitgeverij. Dubbelzes werkt samen met diverse partners.
De uitgeverij richt zich op alle kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders met leuke en leerzame producten voor thuis én voor school en voor naschoolse activiteiten.

Dubbelzes producten worden dankbaar gebruikt vooral door: ouders met kinderen in de basischoolleeftijd en door leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, logopedisten, SoVa- en weerbaarheidstrainers, (kinder)coaches en therapeuten.

De naam Dubbelzes

De naam Dubbelzes Uitgeverij staat voor positieve mentale kracht: het Dubbelzesgevoel. Wanneer je een spelletje met dobbelstenen speelt dan hoop je vooral vaak dubbelzes te gooien. Want gooi je Dubbelzes dan gebeurt er in het spel meestal iets positiefs, iets goeds waarmee je de kans vergroot om een doel te bereiken.

• “HET Dubbelzesgevoel” betekent voor mij een positieve focus en een mentale kracht voelen. Het is een manier van positief denken en vertrouwen hebben in alles wat er komen gaat. “Wat er ook gebeurt, ik kan het aan!”

Wat ik écht belangrijk en zinvol vind om aan te werken en waarin ik met al mijn ervaringen het verschil kan maken, wat écht goed bij mijn kwaliteiten past, dat is waarvoor ik kies en dat is wat ik graag wil doen en uitstraal met Dubbelzes. De spellen die ik ontwikkel en uitgeef helpen je altijd spelenderwijs op een leuke manier. Uiteindelijk is mijn doel om de communicatie en interactie tussen ouders en kinderen te verbeteren en ze dichter bij zichzelf en bij elkaar te brengen. 

• Dubbelzes uitgeverij geeft ouders en kinderen krachtige tools in handen om beter met zichzelf en met elkaar om te kunnen gaan. Hiermee groeit  spelenderwijs op een positieve manier het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en het  saamhorigheidsgevoel.

• Dubbelzes maakt handzame toegankelijke en aantrekkelijke spelmaterialen waarmee ouders en kinderen samen meer plezier en betekenisvolle offline momenten kunnen ervaren. Dit brengt ze op een speelse ongedwongen manier meer in verbinding met elkaar.

• Dubbelzes staat ook symbool voor de beroemde Route 66, een lange (levens)weg vol verrassingen! Moeilijke én leuke verrassingen en uitdagingen, om van te leren én om van te genieten! 😉

Samenwerking

Voordat er een nieuw spel op de markt is en in de winkel ligt zijn er naast de auteurs ook nog allerlei andere mensen die linksom of rechtsom bijdragen aan het spel.

Samen met mijn partner Michiel Galama worden de beslissingen genomen, de overwegingen afgewogen, de keuzes gemaakt, de inspiratie gedeeld, de strategieën uitgezet, de logistiek van voorraadbeheer en administratie geregeld.

Naast Michiel zijn er natuurlijk nog meer mensen die met mij meedenken, teksten redigeren en op spelfouten en leesbaarheid controleren, de spellen uittesten, illustraties maken, het hele drukwerktraject verzorgen, de promotieuitingen bedenken en maken, op de beurs staan, de administratie doen, de pakjes naar de post rijden, of naar het Centraal Boekhuis of naar de verschillende distributeurs etc.

 

Annemariet van Beers
uitgever, auteur
grafisch ontwerper

Mijn Route 66
• Na de lerarenopleiding,
(1e graads) Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort kreeg ik mijn eerste “echte” baan op een basischool in Amsterdam.

• Naast het lesgeven deed ik de avondopleiding grafisch ontwerpenaan de Rietveld Academie.

• Mijn tweede baan was als grafisch vormgever van schoolboeken bij uitgeverij Meulenhof Educatief in Amsterdam.

• Vervolgens ben ik als freelance ontwerper en spelauteur mijn bureau voor grafische ontwerpen begonnen en heb als zzp’er voor diverse opdrachtgevers gewerkt.

• In 2002 kwam mijn zus,
Lo van Beers op mijn pad met de inmiddels succesvolle en bekende EigenWijsjes. Met de eerste druk van de Eigenwijsjes in 2003 was de start voor de uitgeverij Dubbelzes een feit.

• In 2005 was ik klaar met de BASISopleiding uitgeverij, een handige en noodzakelijke aanvulling op deze avontuurlijke en nog steeds superleuke inspirerende Route 66.

Michiel Galama
mede-uitgever
docent
Reinwardt Akademie
AHK Amsterdam

 

VOLG ONS

       

DUBBELZES UITGEVERIJ

Annemariet van Beers
Basilicumhof 20
1115 DL Duivendrecht
020 416 63 43
info@dubbelzes.nl

kvk Amsterdam 34162524