REVIEWS Spiegel-jezelf: sterke EIGENSCHAPPEN


We horen ook graag jouw ervaringen met het SPIEGEL jezelf spel.
Stuur je reactie naar: info@dubbelzes.nl

Mooie opening voor een gesprek !

Ik heb het Spiegel Jezelf Spel uitgeprobeerd bij ons in het gezin. De kinderen vonden het met name leuk om te spelen met de varianten; zoals wat vind je bij een ander passen of wat juist niet. Het was heel gemakkelijk om daarna met ze in gesprek te komen. Vooral door het laten geven van voorbeelden die bij een kwaliteit passen. Op deze manier konden we heel mooi zien wat voor beeld ze over zichzelf hebben. Het was vooral bij onze oudste een hele mooie opening om in gesprek te treden over zaken waar we het anders nooit met haar over hebben.
Prachtig vond ik ook om te merken hoe sensitief de kinderen zijn; mijn zoon kon mij beter typeren als mijn man!

Klasse spel !

Ik heb het spel aangeschaft voor een kind met asperger. En speel het regelmatig met kinderen uit zijn klas. De kinderen vinden het een heel leuk spel. We hebben het zelfs met de hele klas gespeeld en de klas in groepjes verdeeld. Het is ook geschikt voor groep 4, mits je even de eigenschappen even van te voren doorneemt. Ik vind het een aanrader.

De kou uit de lucht !

Leuk spel om in ontspannen sfeer de aandacht eens te vestigen op de goede eigenschappen van kinderen en die naar elkaar toe laten benoemen. Het kan de kou uit de lucht nemen in een conflictsituatie tussen kinderen onderling.

Mooi cadeau !

Vandaag heb ik het Spiegel Jezelf Spel cadeau gekregen… complimenten voor de vormgeving en het idee. Erg aantrekkelijk geheel. Ik ben kindertherapeut en dit spel wil ik gaan gebruiken in mijn werk waarin ik veel 1 op 1 werk met kinderen van 4-12 jaar.

Echt lachen om zichzelf en om elkaar !

Ik heb met een jongerengroep die ik ineens moest begeleiden het Spiegel Jezelf Spel gedaan. Ik heb de spelregels wat vrij geïnterpreteerd, want ik had geen voorbereidingstijd. Maar het was echt leuk en goed. De jongeren werden er heel erg open van. Moesten daarnaast ook nog echt lachen om zichzelf en elkaar. Was goed om te doen!

Betekenis van gevoelig of gevoelig !

We hebben het Spiegel Jezelf spel al gespeeld met ons hele gezin: geestig. Ik vroeg mijn zoon een goede eigenschap te kiezen voor zijn moeder. Hij koos: je bent gevoelig? Onze vraag: waarom dan?
Nou, zei hij, als ik je een stomp geef ga je altijd zo piepen!
Moraal: we kregen dus de kans om hem, een manneke van 9 jaar, uit te leggen dat ‘gevoelig’ ook een tweede betekenis heeft van ‘emotioneel’ en misschien wel ‘empathisch’.
Mooi 🙂

Ik was blij-verrast !

Ik heb het Spiegel-jezelf-spel samen met mijn man gedaan. Wij speelden de spelvariatie “Drie om drie”. Ontroerend ook om te horen van mijn eigen man, die ik toch zolang al ken. Ik was helemaal blij verrast wat hij dan nu mijn 3 sterkste eigenschappen vond. Heel bijzonder. Het was even alsof we elkaar weer opnieuw zagen. Dit was dan ook de aanleiding voor een heel positief diepgaand en superfijn gesprek. Dank daarvoor!

Leuk en breed toepasbaar !

Ik zie de spellen tegenwoordig overal liggen (boekwinkels)! Allemaal leuk en breed toepasbaar voor jong en oud! Ik wil het Spiegel-jezelf-spel graag uitproberen tijdens een groepsintervisie.

hier kan ook jouw ervaring staan!

mijn SPIEGEL jezelf ERVARING is: