In de praktijk: EMOTIEkaarten Lekker in je vel ūüôā

Reviews

 


Wij horen ook graag jouw ervaringen met het Lekker-in-je-vel-spel.
Stuur je reactie en ervaringen naar:
info@dubbelzes.nl

BEWUST worden van emoties

Een goed doordacht spel !
Ik ben erg blij met dit Lekker in je vel spel. Het is een fijne manier om kinderen meer¬†bewust te maken van al hun verschillende gevoelens¬†en die samen verder te onderzoeken, aan de hand van de¬†helpende vragen op de achterkant¬†van de kaartjes ! De kinderen vinden de dierenfoto’s op de voorkant ook erg grappig.
Kortom: Dit spel is een echte aanrader!!

 

PRATEN over emoties

xx
Fantasierijk, Leerzaam, Mooi vormgegeven, Grappig !
Dit spel biedt kinderen √®n volwassenen om – op grond van de plaatjes en woorden –¬†met elkaar in gesprek te gaan. Dit spel kun je heel persoonlijk spelen (Hoe voel je je? welk kaartje hoort daarbij?) maar ook wat meer ‘ontdekkend’ (Welk woord en plaatje kies jij? En zullen we daar verder over praten?)
De kaartjes zijn mooi en fris, geven een duidelijke illustratie bij het woord. De achterkant is helder: een korte uitleg van de emotie die op de voorkant verbeeld wordt, en steeds twee vragen om erover door te praten!
Mijn ervaring is, dat kinderen dit een prima manier vinden om in gesprek te zijn over emoties en ze zo hun eigen emoties leren herkennen en plaatsen.
Ook erg goed spelenderwijs te gebruiken. Kies bijvoorbeeld een paar emotiekaartjes en enkele poppetjes/dieren en maak samen met het kind een verhaaltje waarin de gekozen emoties voorkomen.
Laat je verrassen!

HERKENNEN en PRATEN over emoties

Praten over emoties !
Ik gebruik de kaartjes om mijn zoon van 4 te leren om emoties te herkennen. Elke avond in bed mag hij een kaartje uitzoeken. Eerst koos hij vooral de dieren, maar nu hij een aantal emoties kent, kiest hij soms bewust¬†een kaartje waar hij over wil praten. Dat zijn dan¬†dingen die op de dag zijn gebeurd,¬†iets leuks, iets verdrietigs…
Ik ben superblij met de kaartjes, alhoewel ik groepsleerkracht basisonderwijs ben, lukte het me toch niet om mijn zoon te leren praten over zijn emoties.
Nu zijn we ieder avond met elkaar in gesprek, geweldig!

GESPREK beginnen

kaartspel helpt om een gesprekje te beginnen !
Ik ben een pasbeginnende leerkracht. Een kind bij mij in de klas had zijn vader verloren. Ik zag er best tegenop om met hem daarover een gesprekje te beginnen. De kaartjes waren een uitkomst. Ik legde een aantal kaartjes op tafel waaruit hij kon kiezen en dat bleek een goede¬†gespreksopener. Na afloop bedacht ik me dat ik nog nooit zo’n goed gesprek heb gehad met een kind.

HERKENNEN van gevoelens

Super !
Direct gebruikt in workshop, coaching en priv√© met m’n eigen kinderen. Werkt super. Spelenderwijs leren gevoelens herkennen en benoemen.¬†In moeilijke momenten direct inzetbaar¬†om met kind over lastig gevoel te laten praten.

 

in de LES : thema gevoelens

NT2 les !
Ik heb dit spel gebruikt toen we het thema gevoelens/innerlijk behandelden. De kaartjes zijn een stimulans en hulp bij het spreken. Ook de tekeningen op de voorkant geven al een idee over wat het woord nu juist betekent.
Leuk en leerrijk spel, een aanrader!

Emotiekaarten nu ook in Curaçao

SOS kinderen en emoties
Trainer Susan van Asten is aan het werk in Cura√ßao met de emotiekaarten in de inspirerende en praktische cursus “SOS kinderen en emoties”. Op haar website vind je naast een gratis download met 10 gouden TIPS ook alle info over de Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & professionals.

Emoties mogen er zijn

Iedere dag een kaartje!
Kindercoach Hermina Terpstra, coachingspraktijk Kindgeluk, gebruikt elke dag de emotiekaartjes van het Lekker-in-je-vel-spel.
Op haar website vind je naast echt praktische en fijne tips voor een betere band met je kind ook informatie over de 3-delige workshop voor ouders: SOS Kinderen en Emoties

ENTHOUSIAST

Enthousiaste klanten in de winkel !
Mensen die in onze speelgoedwinkel komen zijn erg enthousiast over het Lekker in je vel spel, vanwege de uitvoering, plaatjes en informatie op de achterkant van de kaartjes. Daarnaast zijn de¬†spelidee√ęn en de bijgevoegde theorie een mooie toevoeging.¬†Hiermee kan iedereen meteen met het spel aan de slag.

hier kan ook jouw ervaring staan!

 

mijn Okidootjes ERVARING is:

 

VOLG ONS

     

DUBBELZES UITGEVERIJ

Annemariet van Beers
Basilicumhof 20
1115 DL Duivendrecht
020 416 63 43
info@dubbelzes.nl

kvk Amsterdam 34162524